Omgaan met veranderingen
is een levensstijl

– deel 1 –

Hoe ga jij om met veranderingen?

Is het iets dat je makkelijk kan omarmen of waar je liever van wegloopt?
Geniet je van je dagelijkse rituelen? Ben je een echt gewoontedier? Sta je op rond dezelfde tijd, zet je elke dag een kopje koffie en geniet je met iets lekkers in de late ochtend, en ontmoet je vervolgens dezelfde mensen?
Sommige mensen hebben een heel sterk vast patroon en voelen zich veilig en vertrouwd in hun dagelijkse handelingen. En dat is helemaal oké. Het lijkt me heerlijk om ervan op aan te kunnen en te weten wat er gaat gebeuren. Maar vraag jezelf wel dit af: heb ik die controle op de ruimte om mij heen écht nodig om me veilig te voelen of speelt er wellicht iets anders? Wat zijn mijn beweegredenen om veranderingen te vermijden of juist continu aan te gaan?

Verandering zie ik zelf als inspiratie.

Al van jongs af aan zocht ik verandering op door dagelijks kleine aanpassingen door te voeren in mijn leven, zoals op mijn route naar school, werk… Ik vind het heerlijk om een nieuwe weg in te slaan en te vertrouwen op wat er op mijn pad mag komen, wetende dat als het nodig is ik rechtsomkeert kan maken of een hoekje omsla om toch weer de oude vertrouwde weg te vervolgen. Ik zie verandering niet als iets groots of ‘life changing’. Ook een grote verandering niet, zoals onze verhuizing naar Azië, want uiteindelijk bestaat alles uit een aantal kleine stapjes en terugkeren is altijd mogelijk. Hetzelfde is het inderdaad niet, hoor ik je denken. Dat is het nooit, maar wanneer je eerlijk bent dan is geen enkele dag en geen enkel moment precies hetzelfde, zelfs niet met een vast patroon.

Veranderingen houden mij scherp waardoor ik nog meer waardeer wat ik om mij heen heb en wie ik werkelijk ben.

Mijn manco is wellicht dat ik mij veilig voel in de chaos en in de hoop en mogelijkheden van het onbekende, maar ook in de maakbaarheid ervan, omdat ik een stukje veiligheid vroeger heb gemist. Altijd op scherp staan zelfs in de dagelijkse patronen heeft er bij mij voor gezorgd dat ik verandering omarm.

Naast hypnotherapeut ben ik orthomoleculair therapeut en ik begeleid mensen op hun pad naar verandering; optimalisering van je leven, zodat je lichaam en geest ook optimaal kunnen functioneren. En optimaal vanuit mijn perspectief is flexibel zijn. Flexibele cellen, flexibele gewrichten én gedachten. Hoe flexibeler je bent en hoe soepeler je om kunt gaan met de veranderende situaties, nieuwe ervaringen en onverwachte gebeurtenissen, des te gezonder ben je. Dan kun je je leven optimaal leven.

Mijn devies is “normaal is niet optimaal!”.

Dus durf een stap te zetten, hoe klein ook, want enkel dan zal er iets veranderen. Maak het jouw levensstijl om te leven, écht te leven zonder te vervallen in overleven.

Mag ik jou, nu je toch nog aan het lezen bent, iets vragen: 
Wat zou jij willen veranderen?

Mocht je het nog niet weten de buitenwereld is erg lastig te veranderen, maar jouw binnenwereld, jouw gedachten daarentegen, kun je wel aanpakken. Hypnotherapie is één van de manieren om tot de kern van je patronen te komen en onderliggende overtuigingen te aanschouwen, zonder oordeel. Het legt bloot waarom je de dingen ziet zoals je ze ziet én waardoor je de dingen doet zoals je ze doet. Ofwel vanuit jouw gedachten en perspectieven ontstaat een actie of zelfs een reactie en vanuit daar ontstaan weer kansen en mogelijkheden. Verander jij jouw gedachten, je binnenwereld, dan komen er ook nieuwe mogelijkheden op je pad. Dit wordt ook wel manifesteren genoemd en het is de manier om je dromen uit te laten komen.

Je optimale leven is het waard om over te dromen!

Noucky Koole via Nutri.support

Zie ook deel 2 over veranderen: “Vastzitten in je eigen gedachtenpatroon.”

De therapeuten van Transformatie Support bieden met de RTT methode een krachtige, snelle en blijvende manier om terug te keren naar deze vrijheid. In vier weken van belemmerende overtuiging naar grenzeloze mogelijkheden. Je leven begint in je gedachten, je transformatie begint hier.